A műanyag (polikarbonát) lámpa búra hátránya, hogy idővel a napsütés és egyéb hatások miatt a lakkréteg felpattogzik, besárgul, majd megszűnik a fényáteresztő képessége a külső felületen.
Technológiánknak köszönhetően eltávolítjuk a lakkréteget és víztisztára polírozzuk, ezért garantálhatóan soha többet nem fog besárgulni.
A művelet 1 -2 órát vesz igénybe és 5
- 8000.- / db.

 

 

  A szélvédő látóterében polírozni kényes dolog, de a megfelelő szaktudással és rutinnal megoldható.

De a legegyszerűbb, ha nem használsz jégkaparót, vagy más egyéb "szerszámot"

 

 

 

 

 

 További info: Szélvédő polírozás.hu

 

A következő gyönyörű Volga szélvédőjét csúnyán összekarmolta az ablaktörlő (tipikus), ezért a műszakira elkerülhetetlen a polírozás.

p

Filccel körberajzoltam a karcolásokat, de a teljes felületet megpolíroztam.

         

 

Itt is az ablaktörlő karcolta meg a szélvédőt és ki tudja még mi '65 óta.

 

A verda kétéltű és üzemképes (lesz)!                               Van mit polírozni...  

  


 
             

  

További info: szélvédőpolírozás 

 

A szélvédő repedés javítás legnagyobb ellenségei a szennyeződés és a pára, ezért sajnos esős - párás időben a szélvédő repedés javítása csak fűthető garázsban megoldható, mivel a páratartalom miatt a ragasztó nem megfelelően tapad a sérülésben. Ezért célszerű párás időben először telefonon egyeztetni velünk a felesleges utazások elkerülése miatt, mert minden városunkban van műhely és azonnal orvosolható a probléma.
Szélvédő repedés javítás a legjobb áron és minőségben 2006 óta az Észak - Dunántúlon!

    
A szélvédő repedés javítása mindig sürgős, akár vasárnap esőben.

   

Az azonnali beavatkozás életmentő lehet. 

 

 További info: Szélvédő repedés javítás  

 

 

Nem egyedi eset, hogy az ablaktörlő lapát cseréjekor a rugós kar véletlenül visszacsapódik. Ilyenkor a gömbölyített vége nem a külső, hanem a belső üveg-réteget pattintja meg.
Mivel ilyenkor a ragasztóval felfelé kell dolgozni és a gravitációt nehéz meghazudtolni, a végeredmény nem annyira látványos, de azért megéri.
Szerintem...

 

 

További info: kőfelverődés javítás

 


 

Adrienn időben váltott - Logisztikusból szélvédő javító

A magyarokról azt tartják, hogy nehezen váltanak. Amíg egy amerikai élete során akár tucatnyi szakmát is kipróbál, mi onnan szeretnénk nyugdíjba menni, ahol hajdan a munkát kezdtük. 

2010. június. 26. szombat | Szerző: Győrffy Árpád 

Adrienn, a legszebb szélvédő javító !Ha így is volt valamikor, egyre inkább a múlté az ilyen gondolkodás. Ha nem jött be, amit magaddal terveztél, válts mielőbb! - tartják nálunk is egyre többen, köztük Magyar Adrienn is, akivel az egyik bevásárlóközpont parkolójában felállított szélvédőjavító sátor alatt futottam össze.

 

- Logisztikusnak tanultam, de ahogy sokan mások, én is munkanélküliként kezdtem a pályámat - meséli az előzményeket, miközben egy furgon szélvédőjébe masszíroz, présel valami mézszerű anyagot.

- A párom dobta fel a labdát, hogy kipróbálom-e magam? Ha szeretnék pénzt keresni, akkor jöjjek és próbáljam meg a szélvédőjavítást. Akkor ő már régebb óta ezzel foglalkozott. A hegesztő szakmát és a 10-12 éven át tartó vendéglátózást cserélte fel erre, amikor a barátjával belevágtak a szélvédőjavításba.
Ez a munka nem önálló szakma, magyarázza Adrienn. A később őt megtanító férje attól leste el a fogásokat, aki a munkához szükséges speciális ragasztót, egy UV fényre szilárduló műgyantát nálunk forgalmazza.
- A ragasztót belepréseljük a repedésbe vagy a felverődés okozta mélyedésbe, ezzel stabilizáljuk a szélvédő állapotát, megakadályozzuk, hogy az üveg továbbrepedjen. A lényeg, hogy a keletkezett sérülést teljesen kitöltsük, mint a fogat a töméssel. 
A gyári eredeti, még nem cserélt szélvédők javításánál örök garanciát adnak a munkára. A cserélt szélvédőknél már nem lehetnek ennyire biztosak az eredményben, mert a csere miatt feszültségek lehetnek az üvegben.
- A legfontosabb, hogy a javításnál tiszta és száraz legyen a sérülés, ezért a keletkezés után a lehető leggyorsabban ki kell javítani. Ideiglenesen segíthet, ha valamilyen átlátszó anyaggal leragasztjuk, mert akkor az ablaktörlővel nem töröljük bele a koszt. De ez csak nagyon rövid ideig lehet rajt, mert beleéghet a sérülés helyébe, esős időben pedig akadályozhatja a kiszáradást.
Adrienn szerint a hosszú repedés sem akadály, párjának a javítási rekordja két méter körül volt egy Neoplan busz szélvédőjén. Persze, az ilyen munkának meg is kérik az árát, de a javítás így is csak töredékébe kerül egy szélvédőcserének. Adrienn ekkora javítást még nem csinált, de úgy érzi, megfelelt a próbán, és anyagilag is bejött a váltás. 
- Különösen a nyári időszak jó, amikor jönnek a turisták, és mások is többet mozognak kocsival. Ilyenkor nagyobb az esély, hogy felpattan egy kő a szélvédőkre. A mostani felhőszakadásos időszak meg különösen sok munkát ad, mert a nagy eső rámossa a zúzalékot az útra, ahonnan sokáig nem takarítják le. A légkondik is segítenek, hogy több munkánk legyen, mert a belülről hűtött, kívülről forró üveg könnyebben reped, ha rápattan egy kavics.

Persze, ha örül is a sok munkának, nem kíván senkinek sem rosszat. - 
Kavics mentes jó utat! köszönt el tőlem is, ahogy minden kuncsafttól hagyományosan búcsúzik.

2010. június. 26. szombat | Szerző: Győrffy Árpád

 

További infó a legszebb szélvédőjavítóról  

 


Az elöregedett, megfakult műanyag motor-szélvédőket a képeken látható minőségben felújítjuk és a NANO bevonatnak köszönhetően soha többet nem fog újra mattulni.   

    

   

 

 Ezt a kb. 60.000 Ft. értékű sajt-tárolót egy arra alkalmatlan személy dörzsi szivaccsal súrolta meg. Nem érdemes!

 

 

További info: plexi polírozás 

 

  

 

 További info: Szélvédő javítása

 

 Sajnos a fénytörés látható, de oldalüvegen másodlagos.

 További info: üveg polírozása

Bármilyen méretű plexi polírozását vállaljuk, de a mély karcolás után fénytörés maradhat!

   


 

 

A tisztításra nagyon oda kell figyelni , mert ha újra dörzsi-szivaccsal mossák, ismét találkozunk!

 

 

 

 

 További info: polikarbonát felújítása

 Majdnem kicsi lett  a sátram!


 

SzélvédőKlinika.hu

 Mazda MX5


 

 További info: Szélvédőjavítás

Az üveg polírozásnak köszönhetően az autóüveg gravírozásnak leáldozott, ugyanis szinte könnyebb eltávolítani, mint bele gravírozni a jelölést. Ezért a gravírozás elveszítette értelmét, miszerint egy eltávolíthatatlan azonosítoként jelölték az autók üvegét.

Az UV gravírozást is valószínüleg el lehet távolítani (fényszóróból biztosan), de ha ettől nyugodtabban alszik valaki, hajrá!

Megfontolandó tehát, hogy súlyos ezrekért jelöltessük autónkat, mivel a tolvajok sem hülyék, sőt, mindíg előttünk járnak.

Valószínüleg most sok kolega megharagszik rám, de szerintem a korrekt tájékoztatás elengedhetetlen, mert a hiányos információkból csak rövid távon lehet megélni.

  

 További info: üveg felújítása

Rovatunkban a velünk történt érdekes, néha mulatságos történeteknek adunk teret, hogy a kedves olvasó a tanulságokat levonhassa és fontos információkhoz jusson szórakozva.

Véletlenül sem szeretnénk megbántani senkit és a visszajelzések alapján ezt sikerült is érthetően megfogalmaznunk.

 

Érdekes történetek

 

Jó szórakozást!

 

 

Mitsubishi WRC


 

SzélvédőKlinika.hu

 Porsche Carrera


 

 További info: SzélvédőKlinika.hu

Tisztelt Ügyfeleink!

Sajnos esős-párás időben a repedések javítása csak fűthető garázsban megoldható, mivel a páratartalom miatt a ragasztó nem megfelelően tapad. Ezért célszerű esős időben először telefonon egyeztetni velünk a felesleges utazások elkerülése miatt. Sopronban, Székesfehérváron és Keszthelyen van műhely és azonnal orvosolható a probléma.

 

Felhőkép Hőtérkép

 

Fűthető garázsban a hosszabb repedések javítása is megoldható, akár este! 

 További info: repedések javítása

Tisztelt figyelmükbe ajánlanám, hogy a fűtőszálas szélvédők is probléma nélkül javíthatóak és csak itt éri meg igazán! Sőt, még nem találkoztam olyan autóval, amelyiknél sérülés miatt megszakadt volna a fűtőszál, de elméletileg lehetséges.

Próbáltam volna jó képet csinálni egy papírlapot mögé rakva, de a fűtőszálak sajnos nem látszanak tökéletesen, hiába a 3.2 Mp!

Nem mellékes, hogy a repedés sem!

további info: kőfelverődés javítás

  

November 5.-én nyitottuk Fehérváron legújabb kirendeltségünket, ahol a megszokott minőségi javításokkal és (gyári szélvédőre) örök garanciával várjuk kedves ügyfeleinket az Interspar (Balatoni út 42-44) parkolóban.

Repedések, kőfelverődések javítása, karcos szélvédők és karcos/mattult fényszórók polírozása, NANO technológiás kezelés helyben.

Vállalkozásoknak szerződés ellenében 30% kedvezmény, lakosság részére állandó NANO bónusz kedvezmény.

 

Interspar parkoló, balatoni út 44-46.

 

  20/357 04 48

 


 

 

 Szélvédő javítás Veszprém és vonzáskörzete:

 

 Szélvédő javítás Székesfehérvár és vonzáskörzete: